MyMuži  |  ČasProBydlení  |  HobbyDeník  |  ByznysDeník  |  ČasProŽeny  |  MotorGuru  |  VipShow  |  Pravda24  |  NeposlušnéTlapky  |  TechSvět


Nalezeno 25 komentářů.


Přezdívka:
:-) :o)
:-( >-O
;-) :-D
:-P B-)
8-) :-*
:-/ |-)
=) :-O
Zpráva:
 
šedesátsedm:
   


Odebírat

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (Dr.Str.RP (1.2.2022 22:52) reagovat
(Atarian) Ty musíš mít z bramborový kaše psotník.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (LSLarry) (5.12.2017 17:19) reagovat
Atarian: ano, zakladem koreni pro gulas je paprika, coz je zelenina.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (AtarianRP (5.12.2017 15:48) reagovat
LSLarry: Ja vim. Takze z gulase plneho zeleniny mame najednou jenom 65% cibule ze ktery se ale cca 50% vody vyvari. No ale uplne jsme zapomneli na rajskej protlak. Takze ono to zase vyleze na tech 60-70%. No a kdyz nahradis sadlo nejakym rostlinnym tukem, tak budes mit vlastne pravdu :) Hlavne nezapomenout na koreni! To je zelenina jak prase :)

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (LSLarry) (4.12.2017 21:33) reagovat
Atarian: A kdy zelenina prestane byt zeleninou? Když se utrhne? Když se oblansiruje? Když se udusi? Když se osmazi? A jak dlouho? Je smazeny kvetak ještě zelenina? Ano, dlouhou tepelnou pripravou se NEKTERE latky znici. A jiné aktivuji. Proc je kecup lepsi antioxidant nez rajce? Ztrati se minerály tepelnou upravou? Proc zabili Kennedyho? Sviti mesic, když se nikdo nediva? Svet není cernobily a ja netvrdil, ze se dlouhou tepelnou upravou nic z cibule neznici. Prestane ale proto byt zeleninou?

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (LSLarry) (4.12.2017 21:19) reagovat
JJ, zelenina pokud možno ve vyvaru; není - li, pak aspoň v masoxu.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (brnonymousRP (4.12.2017 19:16) reagovat
Proc ne? Ja rad delam zeleninu ve vyvaru. Ta chut je proste lepsi.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (mrkevRP (4.12.2017 19:12) reagovat
Btw, ten obrázek si nedělá srandu z nezdravosti burgrů, ale z dementních názvů v restauracích.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (mrkevRP (4.12.2017 19:11) reagovat
Brokolice ve vývaru? Vždyť to stačí na 30s hodit do vroucí osolené vody, ptom hned scedit a maximálně zlehka propláchnout studenou....

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (brnonymousRP (4.12.2017 18:56) reagovat
Jasne, Ziriath, najednou to neni hnus, nebot to narozdil od skolni jidelny nejsou tri roky zamrazene zbytky lusku, co nekdo rozvaril ve spinave, zatuchle vode. Ony i mrkvicky a brokolice, kdyz se to udela ve vyvaru, nebo osmazi na dobrem oleji s kousky cesneku a s bylinkama, tak to chutna skvele. Jeste tak male nakladane cibulky...

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (ZiriathRP (4.12.2017 18:21) reagovat
Já mám nejraději burger z hodně nahrubo mletého masa, uvnitř může být trochu nedodělaný a je to trochu solený a s pepřem, někdy na tom nechám rozpustit chedar. K tomu si dám na pánvi osmažené lusky zelených fazolí (najednou to neni humus, když to není ve školním obědě) a to celý si dám s hořčicí a rajčaty, pokud zrovna mám. Houska se může jít bodnout. Sakryš, úplně sem se zasnila.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (AtarianRP (4.12.2017 17:21) reagovat
LSLarry: Budes se divit ale varil. Zakladem gulase je cibule. To ano. Ale potom co se skoro usmazi na sadle a pak jeste dve hodiny dusi do bezvedomi z ni nezbyde vubec nic, co by se dalo byt jen vzdalene prirovnat k zelenine. To uz muzes rovnou rict, ze hovezi maso je plne zeleniny, protoze zakladem je trava, kterou ta krava celej zivot zere!

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (LSLarry) (4.12.2017 17:04) reagovat
No asi se stavim v Globusu pro bejci koule a udelam rizecky, at je nejaka změna. I když nejradši mam nahazet tunu zeleniny a něco masa do pekace, okořenit a nechat par hodin spojit. Je to pro lenochy, výsledek mnohonasobne predci pracnost.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (brnonymousRP (4.12.2017 17:00) reagovat
Tak klizka je klasika, ale zkus nekdy udelat gulas z hovezich licek, pouzij na dochuceni jeste uzenou papriku a maso nech ve velkych kusech. Mnam.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (LSLarry) (4.12.2017 16:57) reagovat
No ke gulasi nejaka syrova zelenina patri,nekdo par kolecek cibule, někdo kren .... ale ZAKLADEM gulase je prece zelenina!!!. Kurna dostal sem chut na krasnou pruhlednou klizku.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (brnonymousRP (4.12.2017 16:57) reagovat
Pochopitelne, pokud za zeleninu povazujeme i cibuli (coz v cestine dava smysl), pak je to jasne.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (brnonymousRP (4.12.2017 16:54) reagovat
Amici maji taky mlete maso se zeleninou, akorat tomu nerikaji hambac, ale s houskou to ji (vetsinou ne doma, ale treba na pikniku). Gulas pak muze byt se zeleninou, ja si k nemu davam velkou porci papriky, zeli, salatek, kedlubnu...

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (LSLarry) (4.12.2017 16:53) reagovat
mělo byt 1,5 kg cibule. Proste ji musí byt vic nez masa.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (LSLarry) (4.12.2017 16:53) reagovat
Atarian: Na gulas ,5kg cibule, 1 kg klizky, voda, koreni (paprika je takze zelenina). Kde je problém? Varil jsi nekdy gulas?!

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (LSLarry) (4.12.2017 16:51) reagovat
Nejlepsi hambac v zivote jsem zral v Brne na Zvonarce tesne po revoluci cestou z Invexu.Houska slana, maso stavnate, ale hlavne v nem byla asi tuna strouhane zeleniny. No amik by to asi vratil.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (AtarianRP (4.12.2017 16:50) reagovat
Gulas je plny zeleniny??? :-O

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (brnonymousRP (4.12.2017 16:28) reagovat
Burger je z liboveho hoveziho masa, k tomu zelenina a houska, mozna kapka omacky. Zasyti a to dobre a vyvazene. Klasicky hamburger od McD sam moc nezasyti, ale taky ma asi 250 kcal, tedy asi 10-15% toho, co bezny clovek ma snist za den. V Cechach je bezne prijmout asi polovinu kalorii pri obede, takze 1000 kcal a vic. Tudiz ne stejne, ale prinejmensim ctyrnasobek proti hambaci. A to mluvime o kancelarskych, zednik, nebo sportovec musi jist vic.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (LSLarry) (4.12.2017 16:14) reagovat
No zrovna svickova i gulas jsou zeleniny plne.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (BizmatekRP (4.12.2017 14:43) reagovat
Energetický příjem jak v jednom obědě? A v čem je ta energie? V burgru za stovku je masa jak v běžné porci jídla, nějaká houska určitě nemá víc energie jak šest knedlíků, hromada brambor nebo rýže a trocha majonézy (olej + vejce) je méně energeticky hodnotná jak moukou nebo škrobem zahuštěná omáčka. Z hlediska zdraví si raději dám burger (ve kterém bude nějaká zelenina) než svíčkovou nebo guláš.

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (Ja01.) (4.12.2017 11:31) reagovat
problem je inde, zjes jeden a nic, nezasyti skoro vobec ale energeticky prijem je skoro rovnaky ako pri beznom obede, hambac je ok pre ludi co sa v jedeni dokazu kontrolovat ale to je v populacii mensina

Obrázek 'LiteraLBurger' Obrázek 'LiteraLBurger' (ZiriathRP (4.12.2017 8:06) reagovat
Když pominu takový ty věci jako ekologické dopady produkce hovězího atd., tak mi přijde že se škodlivost burgeru přehání. Když si to člověk rozloží na kousky, tak je to grilovaná placka ne zrovna tučného masa, nějaká zelenina, jedna houska, jen možná ta majonéza není dvakrát zdravá. A houska je imho zbytečná vata, co se hodí jen k burgerům přes ulici, abyste to měli jak držet.



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...