Odebírat
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(Human.) (23.3.2019 22:04)
|
reagovat
|
V peckách a jádrech peckovin se vyskytují látky, které ti při jejich podrcení zvýší obsah kyanidů/kyanovodíku a ethylkarbamátu což jsou slušné krevní jedy a karcinogen. Větší části pektinů (ale ne těch vodou rozpustných) se zbavíš, když použiješ jenom čistý mošt a ne drcený materiál, ovšem musíš ovoce nákladně nadrtit a pak lisovat což výrobci levných hlavobolů rozhodně nedělají. |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(Human.) (23.3.2019 21:56)
|
reagovat
|
Asi tě zklamu ale metanol opravdu vzniká už při kvašení účinky kvasinkových (a dalších bakterií a plísní) pektinesteráz na pektiny, ze kterých se ve vodním prostředí odštěpuje molekula metyalkoholu. Pěkný souhrn najdeš třeba tady https://docplayer.cz/47470486-Analyza-ovocnych-kvasu-a-destilatu-ve-vztahu-k-finalnimu-vyrobku.html Máš pravdu že pektiny se vyskytují v buněčných a mezibuněčných částech rostlin a přirozeně se rozkládají i rostlinnými enzymy, takže čerstvě lisované ovocné šťávy obsahují i metanol. |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(PyrotechniX) RP (23.3.2019 4:05)
|
reagovat
|
Human, první reaguješ coby osvícenec, pak napíšeš kolosální hovno. Mohl bys mi prosím poslat odkaz na nějakou solidní studii o tom, kterak kvasinky vyrábí metanol z polysacharidů? Protože dle mého váženého mínění vzniká methylalkohol až při destilaci dřevitých částí ovoce (pecky, větvičky) a ty jsi znepokojivě povedený troll, nebo dement. |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(Human.) (21.3.2019 20:04)
|
reagovat
|
Z toho tě bude bolet bachor a kokos ne protože vzali nahnilá jablka, ale protože ty jejich slupky obsahují spoustu polysacharidů a z nich kvasinky "umí" rovnou metylalkohol. Taky tyhle srajdy mají výrazně vyšší normu na jeho obsah protože tam normálně fermentací vzniká. Když kvalitní kořalku, tak bez slupek |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(456) (21.3.2019 13:40)
|
reagovat
|
Na tunu kvasu z nahnilých jablek 2 kila kokosu. Zamíchat, vypálit. Prodávat kokosovicu. Že z toho bude bolet bachor i kokos? No přece ty nahnilé jabka z velkoskladu nevyhodí. |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(kozicnik) (20.3.2019 19:39)
|
reagovat
|
Tatra Tea, v kazdych dobrych potravinach
https://www.tatratea.com/en/#!/products/view/outlaw |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(Lister) (20.3.2019 19:10)
|
reagovat
|
Vyrostou ti i chlupy na chlupech. |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(kikot hovin) (20.3.2019 16:56)
|
reagovat
|
To vypadá na Čonkina |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(CptNotSoFcknObv) RP (20.3.2019 16:00)
|
reagovat
|
Human, máte za jedna. Děkujeme za výklad, kolego. |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(Human.) (20.3.2019 15:01)
|
reagovat
|
To vypadá na Pasteura a jeho pokusy s polévkami a bakteriemi, kdy zjišťoval jak se kazí potraviny. I ta vzduchu otevřená baňka se zakřivením trubice zabraňujícím vniknutí bakterií dovnitř uchránila polévku vevnitř před zkažením, zatímco ta otevřená se nepřekvapivě zkazila. Stejně tak druhá sada na stole - jedna otevřená a úplně zatavená. Vyvrátil tím představy že se jídlo kazí jen z kontaktu se vzduchem a zvýšil bezpečnost a prodloužil životnost potravin. Proces pasterizace je ostatně pojmenovaný po něm |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(pičaku) (20.3.2019 10:32)
|
reagovat
|
nemá to byť Mendelejev? (a jeho dizertačná práca na tému Riedenie alkoholu vodou, podľa ktorej cársky štátny monopol zafixoval percentáž na magickej 40tke?... proste krajina kde jej najslávnejší chemik určil ako treba chlastať... by som chcel vidieť tie experimentálne protokoly a oponentúru typu "zrúbali sme sa ozaj excelentne") |
|
|
Obrázek 'To bude sila kua'
(B3!CrAZy) RP (20.3.2019 8:12)
|
reagovat
|
Něco takového mohl vyplodit jenom pojebaný pepík, nebo čobol... |
|