MotorGuru  |  NeposlušnéTlapky  |  VipShow  |  Pravda24  |  ČasProŽeny  |  HobbyDeník  |  ČasProBydlení  |  ByznysDeník  |  MyMuži  |  TechSvět

Přispívat do fóra mohou pouze pravidelní uživatelé Roumingu.

Zobrazení je omezeno na jedno vlákno! Vrátit se k zobrazení všech vláken.

 

re: Je tu nějaký pivař? (fuRP (28.1.2020 11:12)
Kdyz pivo, tak pivo, ne nejakou kolu [odkaz]
Cepovane [odkaz]
EDIT: fu - 28.01.2020 11:20:51
 
re: Je tu nějaký pivař? (JindrichusRP (28.1.2020 9:21)
Pšničné z německého lídlu v půllitrové PETce je celkem srovnatelné s pivama ze skleněné flašky. Nic jiného jsem z petflašky neměl. Guiness z plechovky s kuličkou je výbornej. Lidl "Imperial stout" je z plechovky přijatelnej (co bych chtěl za dvacku, že?) a cokoliv jiného z plechovky mi přišlo hnusné. Ovšem, kromě toho Guinesse jsem nic z jiného balení nepil, takže nemám srovnání. To co piju je obvykle ve skle.
 
re: Je tu nějaký pivař? (keneeRP (28.1.2020 9:00)
piva, ktore mne chutia necapuju do PETky. Vacsinou su v nich europiva. V pleachu kupujem Svijensky maz, ale pit ho priamo z plechu nechuti. Kdezto naliate do pohara je super. Siedmy schod od Zatca predavaju v skle, ale na mna je dost syteny, takze zase ide do pohara. Plavcik je super aj zo skla.
Podla mna je jedno v com to kupite, ked si to prelejete do pohara a ma dobru teplotu tak je to super ako dobre capovane.
Sem tam kupim pivo z pivovaru Jama a to davaju do PETky, kedze to capuju bez CO2 tak to neni presytene a da sa z tej PETky vypit.
 
re: Je tu nějaký pivař? (PaulZyRP (28.1.2020 2:31)
KiwiK: To chces nekolik veci, co se tezko kdy prolnou... jo, nekdy to byva i baba a misto Radka, Rise, Mazaka nebo Valaska cepuje Plzen, ale vetsinou za cepem stoji chlap (bohuzel).

1. Na reci o tom, ze ve vsem je plast, jsem reagoval mezi radky.
2. Sladek Radegasta sice rikal cosi o tom, jak male pivovary na Prazdroj nemaji uz kvuli nedostatecnemu QA, ale prislo mi to dost jako PR.
3. V CR je mrte i malych pivovaru, co ma dobre pivo, par jsem jich uz zminil. Plzen je jedna z klasik, ale neni to jedine dobre pivo.
4. Ano, hostinsky nebo senkyrka musi mit mokrou ruku, cit, schopnost kecat se zakaznikem a natocit hladinku do umyteho kryglu. Rozhodne to neni prdel spravne nacepovat pivo, jak ukaze demonstrace zvana skola cepu, co sladkove poradaji treba na festacich.
5. Nikde jsem netvrdil, ze z PETky je normalni pivo, pres udajne upravene slozeni plastu, ale kolikrat jsem si z hospody nesl 1,5l PETku (stacenou v pivovaru) a pit se to dalo. PETku za cenu cepovaneho piva, o ktere vim, ze nekde nelezela pul roku na skladu. I tak nechutnalo tak dobre, jak na cepu, ale pokud si chci doma dat nejaky special maleho pivovaru, tak jedine PETka. Ve skle ani plechovce to nemivaji. Opacny pripad jsou treba Svijany cepovane z pulmetrove vysky nebo Plzen z trubek, co nejsou vecer proplachnute, kohouty odmontovane,... Pokud delaji tak zakladni prohresky, tak i ta PETka je lepsi.
EDIT: PaulZy - 28.01.2020 2:34:29
 
re: Je tu nějaký pivař? (KiwiKRP (28.1.2020 1:22)
gurbi ak mi odpovies na tuto otazku ziskas odpoved aj na tie svoje:

preco nikto nechce pit tvoju moč priamo z tvojho šulínka ale čvachtá si z tvojho moču zrecyklovaneho cez odparovanie .. nasledne zrazanie .. padajuceho z mrakov .. stekajuci a filtrovany cez skaly?
 
re: Je tu nějaký pivař? (KiwiKRP (28.1.2020 1:09)
rouming zase v celej svojej krase ... ingurdeex zalozi vlakno aby si precvicil svoju mentalnu gymnastyku a ospravedlnil si svoju chudobu a sposob zivota(pytel ryze, plesnivejuci kotuc syra a vagon cestovin) ku ktoremu zjavne chce pridat alkohol lebo gurbuxalypsa stale nikde .. a najlacnejsie su 3litrove PETky s patokom .. tak v style "ved je to jedno co zerem a pijem, vsetko je to zbytocny luxus" napise zase neskutocnu kokotinu a vy mu este date za pravdu ..

videli ste uz vobec niekedy dokonale natocenu tankovu plzen do chladneho mokreho pohara pred tym umyteho šenkyrkou?

kazdemu v tomto vlakne kto o sebe napisal ze je pivar odporucam to uz nikdy nahlas nevyslovit ..
 
re: Je tu nějaký pivař? (DEATHRP (28.1.2020 0:26)
Při čtení článku o tom, jak se minulý rok zvýšil prodej piva v plechu, mě napadlo, jestli v tom nehraje roli styl skladování lahví supermarkety. Horko nebo sluníčko, však je to jedno, při nejhorším na to dáme akční slevu.
 
re: Je tu nějaký pivař? (KmotrikRP (27.1.2020 21:53)
Tuší někdo z vás že každá plechovka v sobě má slabou vrstvu plastového polymerů?? Tedy všichni co říkají že pivo z plechu je lepší jak z PETky jsou lehoučce mimo.

Viz: [odkaz] než by to prošlo videjnikem
 
re: Je tu nějaký pivař? (BobsikRP (27.1.2020 20:05)
z plechu to poznám vždycky, z PET většinou ne, ale pokud to jde, tak radši lahváč, jak tu už bylo psáno, po chemické stránce se to extra nekamarádí, takže spíš že "zdravotních" důvodů. Bohužel většina malých pivovarů jede v PET, protože provoz stáčírny není zrovna levný.. takovýho Pilsnera jinak než vyloženě z tanku prostě nechci, protože je odporně přesycená a chutná to jak kdyby to za chodu ředili magnézkou.. mimochodem Ingressi, na tvoje otázky se odpovědět nedá, protože si debil a jako debil jsi je položil...
 
re: Je tu nějaký pivař? (al5249RP (27.1.2020 18:47)
jehovista - ten pravy, ono to chce po otevreni zkonzumovat a to je asi nejvetsi problem PETek, mezi otevrenim a dopitim je nejdelsi prodleva, protoze se PET obvykle nabizi ve vetsim objemu nez jina baleni. Plech nebo sklo podobneho tvaru a objemu jako PET by take rychle vetralo. Nakonec, pokud sis nekdy dal treba pul lahvace k obedu a dopijel navecer, tak asi vis, ze i to je strasny hnus.
 
re: Je tu nějaký pivař? (jehovista - ten pravyRP (27.1.2020 18:38)
Nevim, jestli bych identifikoval konkretni obal podle chuti, ale prestoze jsem pivar, tak pivo z petky s diky odmitnu, ale lahvace nikdy. Nevim jestli do tech petek staci vetsi sracky, nebo jestli to rychleji zvetrava, ale proste mi to nejede. Z te petky to chutna jako ze sudu tlaceneho vzduchem, ktery je narazeny treti den.
 
re: Je tu nějaký pivař? (grasakRP (27.1.2020 18:36)
Ok tak ty par let prosly plechovky gambace ani dvaroky stary lahvace plzne pit nebudu diik
EDIT: grasak - 27.01.2020 18:36:32
 
re: Je tu nějaký pivař? (PaulZyRP (27.1.2020 18:13)
grasak: Záleží jaká a jaké pivo. U nepasterizovaného bývá menší, ale může být pitelné i měsíc po konci minimální trvanlivosti, pokud je pivo kvalitní. Měsíc prošlý Guiness je ale hnus (pivo z nouze na brněnské Bastille).

bhole1: Pravda, na dosycování jsem zapomněl. Navíc se teda ještě hodně používá Biogon (na sudy).
EDIT: PaulZy - 27.01.2020 18:16:23
 
re: Je tu nějaký pivař? (EddieBlakeRP (27.1.2020 18:02)
Jaká může být realná šance na to, že to někdo bude zjišťovat? >-O
 
re: Je tu nějaký pivař? (grasakRP (27.1.2020 17:31)
Jaka muze byt max realna trvanlivost piva (plech/lahev...)?
 
re: Je tu nějaký pivař? (bhole1_je_k0k0tRP (27.1.2020 16:22)
Ingress: Jakoze v tomhle mas pravdu, kdyz tomu cloveku nereknes, co to je, tak vetsina nepozna rozdil. Ja su pivar, ale aj tak ti leda reknu, ze je pivo dobre, pripadne kde ma chyby, ale urcite nepoznam, ze je to z PET nebo plechu... Staci to jako odpoved?
 
re: Je tu nějaký pivař? (Karl von BanhoffRP (27.1.2020 16:13)
CO2 - fuj, na točený pivo jen klasický kompresor místo toho svinstva, jen z toho bolí hlava a nafukuje to bachor.

- Jinak asi jen sklo nebo točený
PET/PLECH - nechutná mi, patrně skladovací problém nebo mentální u jen mě.
 
re: Je tu nějaký pivař? (al5249RP (27.1.2020 16:12)
bhole1, to ti musi byt lito drtive vetsiny lidi, dost mozna i sebe sameho. Pivaru, kteri poznaji tocene - plech - PET - lahev a dokonce jednotlive znacky piv je mnoho, pokud se jich zeptas, ale naopak velmi malo, pokud na nich zkusis, zda to poznaji.
 
re: Je tu nějaký pivař? (IngressRP (27.1.2020 15:55)
Ne, chci odpověď, že ty čecháčci si neviděj do držky a nepoznaj rozdíl. B-)

Pak mi tu švára tvrdí, že nepije pivo z plechu, že mu smrdí, že je lepší si ho nalejt z plechovky do půlitru o pokojové teplotě, že prej drží líp teplotu než v plechovce a já se směju tak, že nedokážu ani sedět na židli. :-D
 
re: Je tu nějaký pivař? (bhole1_je_k0k0tRP (27.1.2020 15:50)
Ingress: Ja jsem ti to rozebral docela dokonale, co chces vic?
 
re: Je tu nějaký pivař? (IngressRP (27.1.2020 15:49)
Zajímavý, že mi nikdo neodpověděl na otázku :D
 
re: Je tu nějaký pivař? (bhole1_je_k0k0tRP (27.1.2020 15:43)
Je to uplne jedno. Neni to vubec o obalu hlinik/PET. Je to o zpusobu servirovani. Stare rceni rika, ze pivovar pivo vari a hospodsky pivo dela. Takze nez spatne natocene pivo s penou jak z Jaru, tak radsi lahvac/plechovku.

Problem u PET/plechovek je v tom, ze jsou to sycene napoje stejne jak naka Cola. Rozeberu problemy jednotlivych obalu...

Plechovka - vetsina lidi pivo neprelije do sklenice a plechovka ma tenkou, kovovou stenu. Takze pivo rychle ztepla.
PET - tady je nejmarkantnejsi problem s CO2. Uvedu priklad s 1.5 litrovou. Prvni nalite pivo je presycene, druhe je skvele, treti uz nema absolutne zadny riz.
Sklo - dle me lepsi reseni, nez plech, ale jinak problem stejny. Dobry lahvac by melo byt tezke rozeznat od toceneho.

Tocene pivo - jednoduse mas dobre pivo, ktere ti ochladi na idealni teplotu a idealne nasyti CO2. A tady uz je to ovsem o hospodskem. Kdyz to pivo neumi natocit, tak radsi lahvac, kdyz umi... Tak neni nic lepsiho.
 
re: Je tu nějaký pivař? (MiloshRP (27.1.2020 15:41)
A není náhodou sud nerezový?
 
re: Je tu nějaký pivař? (bhole1RP (27.1.2020 15:35)
Pauzly ani nehodov to nie je to iste. Uz len tym ze CO2 dofukujes a teda "nasicujes" pivo je ta ima atmosfera atd... je to rozdiel. Je to dost o konzervacii. Sud (Keg) vydrzi viac uz len kvoly tej ochranej atmosfere vs. pivo s flase v podstate vyprcha a dovy dopo.

Vasek : Odpoved na to je taka ista ale s BTC. Preco ludia nechcu BTC a radsej sa drzia FIAT-u?
 
re: Je tu nějaký pivař? (bhole1RP (27.1.2020 15:32)
al5249 ak nevies rozlisit tocene a s flasky naliate pokial ty to niekto nepovie tak to mi ta je uprimne luto :-(
 
re: Je tu nějaký pivař? (al5249RP (27.1.2020 15:24)
Ingress, to zalezi, zda dotycny vidi, pokud nevidi, tak si cvachta i u PET lahve, dokud mu nekdo nepraskne, ze nepije tocene.
 
re: Je tu nějaký pivař? (PaulZyRP (27.1.2020 14:59)
Nikdo? Zrovna malé pivovary třeba jinak než v PETce nebo sudu nedistribuují. Takže Novopacké nebo Valáška si dám klidně z PETky, ale když třeba vypiju jen půlku a zbytek dám do lednice, tak to potom není už tak dobré jak po otevření. Navíc PET se nemá rádo s alkoholem, takže jak to leží někde víc jak měsíc na skladě...

Sklo je asi chuťově lepší než plechovka, ale já třeba řeším, že jednou za čas mám tři kabele vratných lahví a přemýšlím, jestli to vrátit do Billy, Alberta nebo autem do Tesca (kde jsem bral leda tak Žatec).

Co takové pivo ze spodku sudu? Nebo první pivo po naražení? Krom těchto bude pivo ze sudu, cisterny potenciálně lepší než lahváč (podle umění obsluhy). Větší objem, menší styk se zmiňovaným obalem. Nejlíp by to vysvětlil sládek nebo dobrý hospodský, ale co vím, tak lahváč by se měl plnit tak, aby cca odpovídal tomu, jak pivo načepuje hospodský. Jen nevím, jak moc přesně.

Ale ještě jedna věc k původnímu dotazu: Nebude u toho sudu jeětě nějaká ochranná vrstva?
EDIT: PaulZy - 27.01.2020 15:00:22
 
re: Je tu nějaký pivař? (BeamRP (27.1.2020 14:26)
Jinak jestli tu ještě funguje uživatel Batrachus, tak ten je největší plzenskej expert na pivo. Kozlozlordik by potvrdil.
 
re: Je tu nějaký pivař? (BeamRP (27.1.2020 14:25)
Zajímá tě to z nějakýho konkrétního důvodu? Já si myslím, že když ti někdo vyčítá jak(ý) piješ pivo tak je to zasranej buzerant a měl by chcípnout. A možná je to trochu o chuti, prazdroj z plechovky nedám, ze skla když je vedro, žízeň a nouze a čepovanej je většinou dobrej.
 
re: Je tu nějaký pivař? (lJb1upSSBLRP (27.1.2020 14:10)
Kvůli chuťi.
 
 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...