Pravda24  |  ČasProŽeny  |  VipShow  |  MyMuži  |  HobbyDeník  |  MotorGuru  |  NeposlušnéTlapky  |  ČasProBydlení  |  ByznysDeník  |  TechSvět

Nalezeno 17281 videí.
   Co je důkaz - polopaticky (mgpRP (13.8.2017)
+ x !  Známka: 5Váha: velká   
 
 
 
 
 <<  YT  >>   
Reportáž o Roumingu (4:55) (Solo_Kamen) - Známka: 5, váha: obrovská Modeling a Gas With Magnets (water) - Známka: 4, váha: obrovská Kde že je  (HaftunG) - Známka: 5, váha: obrovská Co je důkaz - polopaticky (mgp) - Známka: 5, váha: velká Star Wars with Tommy Wiseau (csaknorrisz) - Známka: 5, váha: obrovská F**K (Pche) - Známka: 4, váha: velká Honest trailer: Alien 5 (Covfefe... (Mem) - Známka: 5, váha: velká


Komentáře (26) Komentovat Nezobrazovat

Co je důkaz - polopaticky (Václav Havel 2) (16.8.2017 18:07)
PP: Matematický důkaz lze podat pouze pro umělý matematický problém. Reálný problém nelze dokázat matematickým důkazním aparátem. --- Reálné problémy jsou modelováním (= zjednodušením) reálných systémů, které mají své vstupy, výstupy, stav a strukturu. --- Pokud Urza plantá Newtonovu mechaniku do matematického důkazu, tak čekám další Urzovo video, kde dokáže, že jelen se nemůže pohybovat, protože nemá víčko od benzínové nádrže jako každé auto. Nebo podobnou hovadinu v duchu tohoto Urzova videa.

Co je důkaz - polopaticky (Václav Havel 2) (16.8.2017 18:01)
PP: Pořád mě zajímá příklad fyzikální teorie se 100% platností. To bylo gró, co jste u mě zkritizoval. Já se do vaší teorie pak opřu a rozeberu jí. Tak do toho!

Co je důkaz - polopaticky (PP) (16.8.2017 17:42)
Však taky Urza není fyzik, ale matematik a mluví o důkazu ve smyslu matematického důkazu. A ano, žádné teorie z našeho světa nejsou IMHO dokazatalené, to koneckonců platí i o síle turingového stroje a programovacích jazyků - to IMHO není úloha z reálného světa.

Co je důkaz - polopaticky (Václav Havel 2) (16.8.2017 15:05)
Prostě se objeví jeden blbec Urza, a najednou jsou všichni na 100 % pünktlich. To, že celá fyzika pracuje s "ideálními tělesy", s "ideálním plynem", s "ideálním černým tělesem" a mnoha objekty, které v realitě nejsou jim nevadí. Že už tím vznikají nepřesnosti, nevadí. Oni totiž fyzice nerozumějí a co oko nevidí, srdce nepálí. --- Že každá teorie je aproximací (přiblížením) realitě z nějakého hlediska, to také neví, protože tématu nerozumějí. Vždy se něco zanedbává, jinak by to nebylo spočitatelné.

Co je důkaz - polopaticky (Václav Havel 2) (16.8.2017 15:00)
Milý PP, dejte mi prosím příklad teorie se 100% přesností. Taková totiž neexistuje. Rád si počkám, co mi řeknete. --- Nemluvě o tom, že ji nelze ani ověřit, protože na reálný objekt fungují v realitě tisíce sil a polí - nejen mechanického rázu, ale i elektrického, magnetického, a mnoha jiných. Kromě toho žádný objekt není ideálním objektem ve smyslu fyziky, ale nedokonalým objektem. --- A aby to nebylo málo, už samotné měření/pozorování při experimentu mění stav objektu, takže chci těch 100 % od vás slyšet.

Co je důkaz - polopaticky (PP) (16.8.2017 14:06)
Tak Newtonova fyzika samozřejmě neplatí ani v nízkých rychlostech. To, že nejste chybu schopni postřehnout neznamená, že tam není. Něco buď platí na 100% nebo neplatí. Tj. tvrzení, že něco platí na 99,999% znamená, že to neplatí. Může se vám to nelíbit, můžete s tím třeba nesouhlasit, můžete dokonce protestovat.

Co je důkaz - polopaticky (Václav Havel 2) (15.8.2017 13:51)
Podobně třeba kvantová fyzika "vyvrátila" polovinu teorií ostatní fyziky. A stejně se tyto "vyvrácené" teorie používají, protože fungují za podmínek jejich platnosti. --- V realitě neexistuje nic takového jako je přesná teorie reality. Fyzikální zákony nám dokonce neumožňují ani přesně změřit třeba polohu/rychlost objektu/tělesa (Heisenbergův princip neurčitosti, částicově-vlnová dualita, ...). Proto jakákoli teorie bude vždy nepřesná a bude mít omezující podmínky platnosti. To fyziky nepřekvapuje, Urzu ano

Co je důkaz - polopaticky (Václav Havel 2) (15.8.2017 13:40)
chr: Newtonova teorie je platná a nikdy nebyla vyvrácena v podmínkách její platnosti: To jest makroskopický svět a rychlosti mnohonásobně menší než je rychlost světla. Což je drtivá většina mechanických problémů, které je potřeba řešit a počítat. --- Mimo podmínky platnosti Newtonovy teorie (třeba při rychlostech blízkých světla) nelze Newtonovu teorii použít, což jsou ty "problémy" a "experimenty" - z čehož slabomyslní jedinci jako Urza vyvozují, že byla vyvrácena.

Co je důkaz - polopaticky (Václav Havel 2) (15.8.2017 13:36)
chr: Newtonova teorie vyvrácena nebyla. Proto se dodnes používá, a proto se dodnes podle ní počítá 99,9999 % mechanických problémů v průmyslu, technologii, simulacích i jinde. Také se dodnes učí na školách od základní až po univerzity. Trochu nezvyklé skóre na "neplatnou vyvrácenou teorii" co myslíš?

Co je důkaz - polopaticky (chr) (15.8.2017 12:36)
VH2: "Newtonova teorie vyvrácena nebyla nikdy." - konkretne o ktorej teorii hovoris? Napr. toto bolo experimentalne vyvratene: https://en.wikipedia.org/wiki/Newton%27s_law_of_universal_gravitation#Observations_conflicting_with_Newton.27s_formula aj toto: https://en.wikipedia.org/wiki/Newton%27s_laws_of_motion#Importance_and_range_of_validity

Co je důkaz - polopaticky (izakRP (14.8.2017 21:59)
Pravdu ma ten chlapec ;-))

Co je důkaz - polopaticky (fapmasterRP (14.8.2017 10:40)
brand new Kolesa 2.0?

Co je důkaz - polopaticky (Václav Havel 2) (14.8.2017 3:30)
Satrif: Nestojí, dokoukal jsem jen do poloviny, dál se to nedalo. Urza sám tématu, o kterém přednáší, nerozumí.

Co je důkaz - polopaticky (SatrifRP (14.8.2017 3:10)
stačily mi místní komentáře plus komentáře pod videem, na které sám reaguje. abych věděl že za shlédnutí nestojí.

Co je důkaz - polopaticky (Václav Havel 2) (14.8.2017 2:57)
Newtonova teorie vyvrácena nebyla nikdy. Stejně jako nebyl vyvrácen éter.

další...


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...