TechSvět  |  Pravda24  |  NeposlušnéTlapky  |  ČasProŽeny  |  MyMuži  |  ByznysDeník  |  HobbyDeník  |  VipShow  |  ČasProBydlení  |  MotorGuru

Nalezeno 17280 videí.
   Nový typ motoru (lJb1upSSBLRP (2.2.2018)
+ x !  Známka: 3Váha: malá   
 
 
 
 
 <<  YT  >>   
Jebel Jais Flight takes Guinness... (cpt) - Známka: 1, váha: obrovská Ruský hit (Kingsley) - Známka: 4, váha: střední Prezidentský AZ-kvíz (Cyklobuzna) - Známka: 4, váha: střední Nový typ motoru (lJb1upSSBL) - Známka: 3, váha: malá BeesKeeping with Atkinson & Cleese (Abe) - Známka: 2, váha: malá Nový fetiš 4:20 (Ingress) - Známka: 5, váha: malá Džender stadýs (Lester) - Známka: 2, váha: malá


Komentáře (50) Komentovat Nezobrazovat

Nový typ motoru (..) (5.2.2018 18:47)
No a mimochodem my, ropáci z měst, používáme elektromobily už desítky let. Říká se tromu trolejbus, tramvaj, vlak... na vesnici to bohužel ještě nedošlo.

Nový typ motoru (..) (5.2.2018 18:18)
Prawda: jn. Navíc mám proti domkům a vesnici i to, že jsme už dnes dost hustě zastavěná země a navíc čím víc se buduje "do šířky", tím víc jsou pak potřeba ty auta! Je to začarovaný kruh. V USA má kde kdo svůj barák se zahradou, každá trafika tam má parkoviště jak fotbalovej stadion, ale taky tam mají města obrovskou rozlohu a lidi jezdí do práce třeba hodinu a půl autem s jedním člověkem na palubě. To je pak každá debata o ekologii drahá...

Nový typ motoru (Prawda . . .) (5.2.2018 14:59)
@..: No a hlavně v té teplárně není místní pepík, který to přikrmuje lakovaným dřevem, pet lahvemi, vyjetým olejem, pneumatikami a dalšími dobrotami. ;-) Neříkám, že každý je prase, ale vždycky se najde dost lidí, kteří přes zimu doma nebo v garáži ''uklízí''. A pak když se rozjede debata na téma ekologie lokálních topenišť, tak jsou to právě tito lidé, kteří nejvíc křičí, jak se jim bere svoboda.

Nový typ motoru (..) (5.2.2018 14:28)
A nejhorší je, že spousta lidí "čistí" vodu tak, že mají ilegálně vybudovanou jímku s přepadem a přepad pouští do řeky. Důvod? Čistička je přece drahá... Zlatý sídliště, co se ekologie týče.

Nový typ motoru (..) (5.2.2018 14:24)
Prawda: je to tak, na vesnici je často horší, než ve městě. Mám v místní teplárně několik známých a ty technologie jsou úplně na jiným levelu, než kotle v domcích. Osobně se mi příčí představa, že si každej vyrábí elektřinu, čistí odpadní vodu... přesně jako je to u příbuzných na vesnici, kde nemají kanalizaci ani plyn. Ještě si tak koupit kravku a kozu a dělat si i vlastní sýry jak za krále klacka. Že nemám na baráku solár? Mám za městem Temelín .)

Nový typ motoru (Prawda . . .) (5.2.2018 12:34)
Co se týče ústředního vytápění, tak jediná výhoda stran ekologie je v tom, že tam probíhá nepřetržitá kontrola. Takže se tam neděje to, co na spoustě vesnic, že v zimě se prostě kontejnery na plasty neplní a ves halí hustý štiplavý dým, nažloutlého až hnědého odstínu. Já bydlím na sídlišti a je tady v zimě lepší vzduch, než v okolních vesnicích, kde lidi prostě topí vším, co hoří. Argumentem je často cena pevných, či kapalných paliv nebo dokonce elektřiny, no za mě jsou ti lidi kokoti. ;-)

Nový typ motoru (Prawda . . .) (5.2.2018 12:31)
Ja01.: A ty pastviny fungují jak? Není problém si dohledat, jak náročný je chov pro maso. To, že vaše místní JZD má jednu louku a jeden prasečák ještě neznamená, že to tak je na celém světě. Proto jsem se tě ptal, jestli je ti jasné, že se krávy nepasou v lese. Odlesňování, vyžírání přirozeného porostu (traviny), pěstování krmiva, nároky na nezávadnou vodu... To není jen ten metan, kterého je jako celkem dost, a např velké množství oxidu uhličitého. Je to všechno se vším. A jak říkám vaše JZD není vzorem.

Nový typ motoru (..) (5.2.2018 11:54)
Mimochodem dnes už se nebudují parovody, ale horkovody, když teda trváš na moderních technologiích.

Nový typ motoru (..) (5.2.2018 11:53)
Ja01: bytové domy a potažmo sídliště jsou efektivnější nejen co se vytápění týče, ale co se veškerých služeb týče. Dovedeš parovod doprostřed sídliště a připojíš na něj tisíce domácností. Ano, takové sídliště je závislé na dodávkách "zvenku" a nemůže být samostatné jako domek. Ale od toho existuje taková věc, které se říká civilizace a dokavaď funguje, tak to není problém :-)

Nový typ motoru (Ja01.) (5.2.2018 11:50)
hej, natahat parovody do kazdeho domu, nebudes ty statny planovac s % v teplarni?

Nový typ motoru (Ja01.) (5.2.2018 11:48)
.., ty si ozaj tak natvrdly? takze podla teba nema absolutne ziadny vyznam znizit spotrebu domacnosti z verejnej siete? a este si urob poriadok v pojmoch, energeticka vs financna navratnost, co sa tyka fotovoltaiky ta je teraz na panel asi 5 rokov (bez dotacie), s ostanym prislusenstvom tak 10 rokov. Na jednej strane fnukas, ze rozsirenie elektrovozitok pretazi siete a hned na to, ze dobijanie na mieste z fotovoltaiky je blbost.

Nový typ motoru (..) (5.2.2018 11:40)
To samý to vytápění jeho baráku. Nejlepší vytápění je dálkový teplo. Ikdyž to je z neobnovitelných zdrojů, tak tam mají filtry, emisní limity, topí při co největší účinnosti (narozdíl od velké spousty malých lokálních topenišť - častý sekundární zdroj tepla pro domkaře, kteří často topit ani neumějí, tak dokáží zasmrdět ulici i 5 kW krbovkama). Dnes navíc moderní teplárny vyrábějí primárně elektřinu a odpadním teplem vytápějí sídliště.

Nový typ motoru (Ja01.) (5.2.2018 11:39)
prawda, dnes to uz nie je problem len naftakov, problem s tym maju aj nove preplnovane benziny, produkcia malych pevnych castic daleko vyssia nez pri atmosferickych. Co mas s kravami? kravy zery rastliny a tie maju uhlik z atmosfery takze 0-0, kladnu bilanciu z toho robi len nafta spotrebovana traktorom/kombajnom

Nový typ motoru (..) (5.2.2018 11:35)
Prawda: Ja01 prostě jezdí autem po městě do práce, tak si myslí, že to tak má každej a protože on našel řešení svého problému, tak si myslí, že by to pomohlo všem.

Nový typ motoru (Prawda . . .) (5.2.2018 11:09)
@Ja01.: No, čisté auta do měst, ano. Co takhle zakázat naftové motory v osobních autech, alespoň tedy v centrech měst? To by bohužel ale nešlo, protože národní pepík mobil je 1.9TDi (a novější varianty) v čemkoli, takže by lidi začali křičet. Co se týče zemědělství, tak je ti asi jasné, že ty krávy (a jiná zvěř) se nepasou v lese. ;-)

další...


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...