NeposlušnéTlapky  |  HobbyDeník  |  TechSvět  |  ByznysDeník  |  ČasProBydlení  |  VipShow  |  MotorGuru  |  ČasProŽeny  |  Pravda24  |  MyMuži

Přispívat do fóra mohou pouze pravidelní uživatelé Roumingu.

Zobrazení je omezeno na jedno vlákno! Vrátit se k zobrazení všech vláken.

 

re: Co varit? (KiwiKRP (22.9.2018 20:56)
Zajtra (ak nieje kurva zase nejaky sviatok) mam v plane opat raz vyzvat zdravy rozum na challenge a spravim stroganoff ale plot twist z kuracich prs .. roast me :D
 
re: Co varit? (brnonymousRP (22.9.2018 20:03)
Ja beru v Globusu, mlete vetsinou pred par hodinama, se vsim info... Znam asi tri mista, kde bych kupoval, jinak ne.
 
re: Co varit? (KiwiKRP (21.9.2018 20:14)
vystihol si to uplne presne .. pomaly v kazdej stvrti .. az na tu moju :D
*tym myslim 10min peso .. to je maximum co som ochotny stravit cestou do obchodu pre "zakladne potraviny" v historickom centre?!?
 
re: Co varit? (keneeRP (21.9.2018 19:06)
Vsak pomaly v kazdej stvri mate v BA orbana. A urcite ti to aj pomelu
 
re: Co varit? (KiwiKRP (21.9.2018 18:39)
No kto kupuje taketo balene mlete maso si to sice nezasluzi, ale mal by to cakat nie?
Ak chcem burger na rychlo kupim uz hotove vakuovo balene placky .. vacsinou zo slovenska .. lebo v tejto teplej bratislave v centre nieje ani jedna "normalna" masiaren .. vsetko balene a mliet sa mi to vaaaazne nechce ..
 
re: Co varit? (BGRP (21.9.2018 18:35)
brnonymous: tu mas to mlete maso: [odkaz]
"Jeden mrtvý a 17 nemocných z bakterie v mletém mase. Tuny hovězího mizí z pultů"
 
re: Co varit? (KiwiKRP (16.9.2018 10:40)
staci vrece "majoranky" a si na gulas :D
 
re: Co varit? (socketRP (16.9.2018 10:34)
A rozmarín nič?
 
re: Co varit? (mi0RP (16.9.2018 10:29)
Gulášová polievka je zase podľa mňa mäso, zemiaky a vrece majoránky :)
 
re: Co varit? (KiwiKRP (16.9.2018 10:24)
Ach jaj tak mi0 mas pravdu u nas je tiez ten pravy gulas v ociach ostatnych iba gulasova polievka .. ale ked sa proste povie gulas predstavim si aspon 50l, do 3/4 plny kotol masa, cibule, papriky, paradajky, cesnaku a lubovolnej inej zeleniny ktora sa tam nahadze a rozvari sa + korenie a zemiak je len iluzia lebo sa tiez uplne rozvari :D

najlepsie na gulasi je to ze je to gulas .. cize ak je tam cibula maso voda a jebnes tam cokolvek stale je to gulas ked to 3 hodiny povaris :D

EDIT: a nesmieme zabudnut na deti .. takze pred tym ako tam hodime chili na dochutenie odoberieme za kybel pre deti :D
EDIT: KiwiK - 16.09.2018 10:27:08
 
re: Co varit? (mi0RP (16.9.2018 10:14)
Tak gulášové UHO je niečo iné ako klasické UHO podávané v mezách :) To mi celkom chutilo :)
 
re: Co varit? (brnonymousRP (16.9.2018 10:11)
Aha, tak ono je tam Y... To jsem skutecne nevedel. Zrejme proto, ze jsem to nikdy nemel v ruce a znam to jen z vypraveni.
 
re: Co varit? (MemRP (16.9.2018 9:47)
„solamilem“
[odkaz]
Ma n’atu sole cchiù bello, oi ne’,
’o sole mio sta nfronte a te!
’o sole, ’o sole mio
sta nfronte a te, sta nfronte a te!
 
re: Co varit? (jsem-rozesmutRP (16.9.2018 9:06)
nevazis si UHO!
 
re: Co varit? (mi0RP (16.9.2018 8:40)
Brambory ako príloha? Alebo knedlík? wtf? Stále sa tu bavíte o tom "českom" guláši. Čo takto o klasickom, pôvodnom? Cibuľa, močing, cesnak, zelená paprika, rajčina, zemiak + červená paprika mletá, čierne korenie a soľ. Ešte by tam malo ísť aj bravčové a klobáska, ale zase až tak sa mi tradície držať nechce. Si uvedomte, že guláš je pôvodné jedlo Rumunských pastierov, ktorí ho robili v jednom kotli niekde na pastvine. Takže nejaké knedlíky či brambory ako prílohu nemali.. všetko v jednom hrnci a pri troche šťastia mali so sebou chleba.

Mne osobne ten "český" guláš nechutí. Pár kociek mäsa zaliate tmavohnedou omáčkou a knedlík ... bleh..
 
re: Co varit? (brnonymousRP (15.9.2018 23:28)
To je gastrokoutek, tohleto, zahustovat gulas pri vareni bramborama (solamilem), ze se nestydite. Gulas dosahne idealni hustoty, pokud bude pouzito na vahu o trochu vic cibule, nez masa. Tot vse. Nejdriv varime pod poklickou, na zaverecnou fazi zvysime odpar jejim sundanim. Proti prilis velke hustote je snadna pomoc - uvedomit si, ze gulas houstne i pri chladnuti, takze s tim dopredu pocitat a vypnout plamen jeste kdyz je gulas dostatecne ridky.

No a nebo to uhli, pochopitelne. Ale problem je, ze to pak chutna k nerozeznani od burtgulase .

(jinak pochopitelne brambory, varene, posypane trochou soli a petrzelky jsou dobra priloha, stejne, jako knedlik, ci cerstvy chleba, ale pak nezapomente otevrit okno)
 
re: Co varit? (kubeekRP (15.9.2018 23:18)
Mlékař: že mě to tvoje dětství ale vůbec nepřekvapuje :D
EDIT: kubeek - 15.09.2018 23:19:09
 
re: Co varit? (mi0RP (15.9.2018 22:47)
Teda, neviem aký guláš varíte vy, ale ja mávam opačný problém - že býva zbytočne hustý aj bez nejakého trápneho zahusťovania...
 
re: Co varit? (MlékařRP (15.9.2018 22:25)
Já jsem původně z Ostravy, takže u nás se guláš zahušťoval jen uhlím a na vánoce briketama.
 
re: Co varit? (KiwiKRP (15.9.2018 22:09)
varit viem .. otazka neznela ako varit .. ale co varit :D ale cez statny sviatok povaris tak max co mas doma alebo co maju v nonstopke u turka(v cechach u vietnamca)

kazdopadne spravny gulas sa ma varit aspon s 1 velkym zemiakom ktory sa rozvari za tie 3 hodinky a gulas je potom poriadne husty .. varene zemiaky dohodis ku koncu len ak mas za stolom zopar vyrobenych chlapov co nosia tehly a potrebujes ich nakrmit na 3 dni .. z vody sa nenajes .. :D
 
re: Co varit? (tereiRP (15.9.2018 21:56)
Není lepší jít za stovku na nějaký ekonom meníčko, když už nemám peníze? Lepší než vařit, umývat a ještě to jít koupit
 
re: Co varit? (MlékařRP (15.9.2018 21:50)
Kouknete na 5 ingrediens od Olivera. Pro zacatecniky v kuchyni idealni.

@Kubeek - Parkrat jsem uz hovezi gulas s bramborem mel. Typicky, kdyz vyziram lednici a dojidam zbytky. Idealni je treba ty varene brambory na sadle pripect a pak dat do gulase. Zni to jak investice od Ingresse, ale tohle je opravu snesitelne.
 
re: Co varit? (jsem-rozesmutRP (15.9.2018 20:10)
[odkaz] si budes cvachtat
 
re: Co varit? (mi0RP (15.9.2018 19:50)
kubeek: On asi myslel pravý guláš, nie tie "akože" guláše, čo sa tu robia...
 
re: Co varit? (brnonymousRP (15.9.2018 19:22)
Cokoli jde uvarit ve velkem a mit v pixle v mrazaku.

A ted, jak se blizi podzim, tak zacne era omacek na bazi svestek (tragicky pribeh ovoce, ze ktereho se pohnutim osudu nestala slivovice) a vytecneho veproveho, pripraveneho jako kanci. Pripadne skutecneho kanciho. No a to nemluvim o jelenim hrbetu na houbach, pripadne o zajicovi na citronove omacce, jak ho delaji na Malte.

Kurnik, ted jsem dostal hlad ja. Ale nastesti hovezi uz bude hotove, v jablecne omacce, pomalu pripravovane ve varnem skle.
 
re: Co varit? (IOORP (15.9.2018 19:14)
Kuracie maso predpripravene spolu so zeleninou do pixle nadoby do mraziaku. A priprava je asi taka, ze tovyklopim do hrnca+voda a necham varit. A ked dohram level skontrolujem, ci uz je, pripadne zacnem dalsi level hry ;)
 
re: Co varit? (KiwiKRP (15.9.2018 18:46)
Laska sa vratila na rouming ;) jedno nas spojuje .. laska k jedlu xD
 
re: Co varit? (MilaneseRP (15.9.2018 18:32)
Neni od veci mit doma zalozni kolecko camembertu a v mrazaku par krajicu chleba. Vyndas camembert*, nakrajis par trojuhelnicku (je to syty jak hovado, takze ti staci fakt jen nekolik), chleba hodis rozpect do trouby, a voila, za 15 minut bez prace mas sytou stravu. Optionally jeste si k tomu muzes otevrit konzervu cernych oliv, ty se vyborne hodi a taky zasyti.

* camembert je sam o sobe plesnivej, takze v lednicce "nezplesnivi" a vydrzi hodne dlouho v pozivatelnem stavu (akorat pak vic tece, ale to neni na zavadu). Cenove to taky vychazi priznive (samozrejme nekupovat ten uplne nejdrazsi), protoze ho clovek sotva dokaze celej snist na posezeni.
 
re: Co varit? (brnonymousRP (15.9.2018 17:51)
Jinak co se kureciho tyce, je velice rychly a velice pohodlny recept na KFC kure. Vzhledem k jednoduchosti pripravy (pro me vyrazne rychlejsi, nez jet pres pul mesta do KFC) a cenovemu rozdilu (nekolikanasobnemu) si to rad pripravuju doma. Vtip je v tom, aby clovek upravdu dukladne podrtil ty bylinky (kamenny hmozdir) a celerova sul a dalsi blbosti, to jde nahradit smesi celeru a soli. A kdo nema celer... Kure ani neni treba marinovat, to bylo driv, kdyby nekdo pouzil stareho kohouta a chtel se zbavit pachute. Staci mliko misto podmasli a jen namocit. Ale proti gustu zadnej disputat. [odkaz]
 
re: Co varit? (brnonymousRP (15.9.2018 17:45)
Ja si ten burger davam bez horcice, nekdy s barbecue omackou, nekdy s ni a s par kapkami kecupu. Ale hlavne hodne cibule. Pouzivam ty bulky z Globusu (sfouknu to cele na jeden nakup) a ty maji skoro 20 cm v prumeru. Manzelka rika, ze je to idealni velikost do pusy.
 
 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...