|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(the quitter) RP (23.2.2023 9:53)
|
|
dupla |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(Zion) (22.2.2023 18:28)
|
|
Ten rebricek je fejk. Nikde tam nie je sabinovska tehla 30% na vysmazanie... |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(gaud) RP (22.2.2023 15:25)
|
|
A holomocke Tvargle? |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(Kalda) RP (22.2.2023 9:42)
|
|
proc kurva zapomeli na nejikonictejsi cesky syr vyborne kvality tzv. pizza syr [odkaz] |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(Look) (21.2.2023 18:03)
|
|
Sedlcansky smotanovy |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(Skworunreg) (21.2.2023 16:55)
|
Antivags: jojo, úžasnej sýr, taky jsem ho jednou měl. Už podle názvu, podobně honosně volená slova jako u kvalitního krabicového vína za 20 |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(egal wer) (21.2.2023 16:24)
|
|
A kde je syr v črievku/střívku? |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(picavpic) (21.2.2023 15:31)
|
|
gran moravia je za polovic a chutna dost podobne |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(peperonni) (21.2.2023 14:30)
|
|
Zajímavost: Brazzale Moravia a.s. je česká sýrárna se sídlem v Litovli. Společnost založená roku 1995 je v současnosti největším českým výrobcem sýrů a současně největším světovým producentem extra tvrdého sýru. Hlavním výrobkem je sýr Gran Moravia, který představuje asi 2/3 produkce. Kromě něj vyrábí několik dalších druhů sýra a jiných mléčných výrobků. Přes 90 % produkce je exportováno, a to převážně do Itálie. |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(Octagon) RP (21.2.2023 14:30)
|
Tvarůžky jsou kde? |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(Saucer) (21.2.2023 12:24)
|
|
A taky tam mají Stracciatu (11) a ne jako tady Stracciatellu (23) |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(Saucer) (21.2.2023 12:21)
|
|
A zdroj? Tasteatlas, Feb 23, ale Parenica je na 48 a 50. je Halloumi: https://www.tasteatlas.com/50-best-rated-cheeses-in-the-world |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(Antivags) (21.2.2023 12:16)
|
|
51. Blaťácké zlato. Škoda, že to uřízli. |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(Jon.Smith) (21.2.2023 11:33)
|
|
Pareny syr jak uzeny, tak normalni nite jsou CZ - z Beskyd, Polaci zase tvrdi, ze jsou jejich, Horni uhry jej produkuji diky tomu, ze tam ve velkem pasou ovce - ale vsichni jej delaji diky tomu, ze jsou jednoduche a je mozno je udelat HNED, tedy ze to nemusi nejak slozit zrat a byt dlouho odlozene - casto cim cersvejsi, tim lepsi |
|
|
best_cheeses_in_the_world.jpg
(pc2005) (21.2.2023 11:23)
|
Loštický zázrak se neumístil? |
|