rice8544.jpg
(Dr. Lecter) RP (25.8.2014 17:57)
|
Tahle diskuze je asi stejně předmětná, jako vysvětlovat somálcovi, že nůž se drží v pravé ruce a vidlička v levé. S hůlkami si umím leda tak vypíchnout oči, ale i tak mi je jasné, že (i podle japonské etikety například) je daleko důstojnější si soustíčka rýže nabírat a máčet v omáčce hůlkami, než to lovit lžící nebo příborem. |
|
rice8544.jpg
(karel) RP (24.8.2014 0:40)
|
ted kdo se naucil jist hulkama tak vi, ze u spoooousty jidel je to rychlejsi a jednodussi nez posranej pribor, samozrejme pokud nejste vomackovej curacek |
|
rice8544.jpg
(mrrrr) (22.8.2014 21:57)
|
apx: do ruky, kterou si predtim utreli prdel |
|
rice8544.jpg
(apx) RP (22.8.2014 16:35)
|
arabi sa len smeju na tejto diskusii a naberaju si ryzu pohodlne do ruky |
|
rice8544.jpg
(Salvator) RP (22.8.2014 12:24)
|
Jenže naprosto běžnej způsob je si tu rýži z misky do huby těma hůlkama hrnout, ne nabírat jí... |
|
rice8544.jpg
(Nedos) RP (22.8.2014 12:13)
|
Tak rýži, jak jí vařím já, by jste hůlkama asi nesnědli nikdy |
|
rice8544.jpg
(///) (22.8.2014 11:39)
|
SEOPeter: "Protoze spravne se ma ryze lepit" - Nevím proč, ale poslední dobou začínám trpět silnou averzí vůči lidem, co metají nějaká absolutní dogmata, ba dokonce axiomy o gastronomii, pohradjí ostatními, kteří si je dovolují zpochybňovat, či je snad nerespektují vůbec... Viděl jsi někdy nějakou odrůdu rýže, která je oblíbená v Indii? Mírně lepí, to ano, ale oproti Číně, Japonsku... obsahují výrazně méně škrobu. Pro příště bych prosil trochu té skromnosti, až budeš bezvěrce označovat za tupce a blbce. |
|
rice8544.jpg
(Brothwurst) (22.8.2014 11:23)
|
Hulkama se da jist stejne rychle, jako priborem. Pokud je k tomu jidlo vhodne - s nenakrajenym steakem to samozrejme nepujde.
Vsechno je jenom otazka delky treningu ... kdyz clovek ji ryzi hulkama odjakziva, tak je pohodlnejsi si k pocitaci vzit na ryzi hulky, anzto zustane volna ruka na klavesnici. |
|
rice8544.jpg
(Tyjo) RP (22.8.2014 10:53)
|
Tak jde hodně o historický vývoj že jo... je jednodušší urvat někde na stromě dva klacíky a v pohodlí si sníst právě nad ohněm uvařenou rýži hezky pod širákem, než si kvůli tomu dlabat lžíci |
|
rice8544.jpg
(archer) (22.8.2014 10:47)
|
azijske jedlo je tvorene tak aby uz pozostavalo z bite sizes takze si to len nahadzete do huby velmi vynimocne dostanu na stol flat mesa ktory musia krajat za nich to urobi kuchar co je dost logicke podla mna a kedze jedia prevazne z misiek a nie z plochych tanierov dava to dost zmysel hlavne palicky vyrobis zo vsetkeho rychlo nas pribor ani tak nie v stredoveku a chvilu potom iba na dvoroch sa zralo vidlickami bedac mala dlho len lyzice myslim ze ich sposob stolovania je ovela jednoduchsi a rozumnejsi |
|
rice8544.jpg
(volic_plukovnik) (22.8.2014 10:36)
|
Ryze co se nelepi je zkratka hnusna. |
|
rice8544.jpg
(jdsulin2) (22.8.2014 10:31)
|
Jestli budou jist porad hulkama, tak nas nikdy nedozenou Jak rika Abdul - dobra prezdivka - jist vidlickou / lzickou je proste jednodussi. |
|
rice8544.jpg
(Abdul_Hasan) RP (22.8.2014 10:06)
|
No ale i když lepí a drží pohromadě (kamoška mi kdysi přivezla pytlík z Vietnamu, doteď u nás hledám podobně dobrou rýži za rozumnou cenu), tak vidlička či lžíce jsou pohodlnější, nechme stranou, že to zvládají hůlkami a že to tak funguje x tisíc let, toto je o původu tohoto způsobu konzumace... (uploader nejsem a s hůlkami umím) |
|
rice8544.jpg
(fff) (22.8.2014 9:32)
|
SEOPeter: Tebe to musí hodně s*át co? Hlavně že máš jasno, podle čeho odlišovat tupce od chytrých – podle rýže by mě to nenapadlo. |
|
rice8544.jpg
(Monty) RP (22.8.2014 9:13)
|
SEOPeter: +1 |
|