ByznysDeník  |  ČasProBydlení  |  TechSvět  |  ČasProŽeny  |  VipShow  |  HobbyDeník  |  MyMuži  |  MotorGuru  |  Pravda24  |  NeposlušnéTlapky





Přezdívka:
:-) :o)
:-( >-O
;-) :-D
:-P B-)
8-) :-*
:-/ |-)
=) :-O
Zpráva:
 
Padesátšest:
   


Odebírat

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (PaulZy) (6.9.2011 20:14) reagovat
Mně se ještě nestalo, že by mě ráno po chlastu bolela hlava... nejhůř mi bylo, když jsem v žaludku namíchal, co jsem neměl, takže jsem druhý den... i když byl žaludek prázdný a trochu se mi motala hlava. Je potřeba do sebe za den dostat šest litrů vody a ani půl litra tvrdého to nezbortí (jen se z toho víc chlemtá NE zrovna perlivé nealko). Z metanolu se především slepne. ;-)

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (hajzldeklRP (6.9.2011 12:42) reagovat
hlava ale boli spise z duvody dehydratace, kdyz telo muselo celou noc vstrebavat alkohol, nevim jestli to takto fakt funguje, ale pul litru vody me vzdycky z opice dostane :-)

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (Dr.Str.RP (5.9.2011 6:46) reagovat
metanol vzniká při suché destilaci celulózy - to když se snažíte vymáčknout z kvasu víc, než kolik to snese :-). Při obyčejném kvašení metanol nevzniká. BTW hlava bolí po metanolu. Proto když třeba ráno bolí hlava po víně, bylo ředěný tvrdým, dochucený esencema a dolitý vodou. Prostě dá sa Pražákovi...

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (chr) (4.9.2011 23:19) reagovat
bez destilacie? tam nie je metanol?

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (Abdul_HasanRP (4.9.2011 22:40) reagovat
Frisco a Cider je úplně něco jiného, jak výrobou, tak chutí

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (vtech) (4.9.2011 22:03) reagovat
to bude hnus :-)

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (lsky) (4.9.2011 21:54) reagovat
pil sem parkrat rekorderlig cider a je to snad jedinej chlast kterej mi fakt chutna... Frisco je proti tomu hrozne hnus a chut to ma uplne jinou.

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (ultrasfanRP (4.9.2011 21:32) reagovat
no tak "upravenina" tohto mi uz tyzden kvasi v 50L sude...to bude vino ako lusk :-D Jablka+cukor+voda+kvasinky=dunihlav, ale nevadi...

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (PaulZy) (4.9.2011 21:06) reagovat
A s tím Friscem si nejsem jistý, je v tom ještě citron, Cider asi bude chutnat jinak, nevím, já ho neměl...

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (PaulZy) (4.9.2011 21:05) reagovat
КВАС je pivní limonáda, ale opravdový kvas jsem tedy měl leda na Ukrajině (mívají třeba i v čajovnách, ale "Klášterní kvas" se mi zdál nějaký jiný).

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (SmrsinRP (4.9.2011 20:47) reagovat
už jsem přidal fixlej obrázek, snad bude rychle schválenej...

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (dudeRP (4.9.2011 20:18) reagovat
frisco?

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (Mulna) (4.9.2011 19:19) reagovat
Cider jsem delal - akorat z jablek. Piju to bezne a je to dobre, akorat normalni kvasnice nemaji sanci udelat takovou koncentraci. Maximum je tak 5 procent. Na sedmnact procent (coz je mimochodem blizko maximu toho kolik kvasnice vyprodukuji aniz by se v tom samy otravily) se dostanete jen se specialnimi vinnymi kvasinkami. A i normalni vinne kvasinky daji obvykle 14 procent nebo tak. Doporucuju zkusit i kvass a medovinu, pokud se do toho nekdo pustite B-)

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (wohnoutRP (4.9.2011 18:13) reagovat
Viktor: Savana dry ?

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (Kerosin) (4.9.2011 18:04) reagovat
Funguje to, je to celkem neškodný, ale chuťovka to opravdu není.

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (Abdul_HasanRP (4.9.2011 17:47) reagovat
Viktor: aj kamoška ho pila v JAR, "takový jablečný pivo" měl jsem sto chutí jí seřvat....

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (SetiathRP (4.9.2011 17:46) reagovat
Tohle je dost blindcore...

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (Viktor) (4.9.2011 17:30) reagovat
Cider je skvely, prvy krat som ho pil ked som bol v JAR, ale tomuto neverim :-D

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (werefrog) (4.9.2011 17:06) reagovat
pripadne tam dat 100% dzus...

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (myself) (4.9.2011 16:57) reagovat
close enough

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (Abdul_HasanRP (4.9.2011 16:52) reagovat
nakonec spíš like a boss

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (NlKORP (4.9.2011 16:35) reagovat
proc by tam melo bejt jabko? to je jen prichut, ten alkohol by se mel tvorit za pritomnosti kvasinek a toho cukru, zejo... kazdopadne to bude velkej humus podle me... ten cukr, treba Glukopur, zejo... spis by me zajimalo, jestli ty kvasiny ten dzus vubec prezijou :D

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (Kasuha) (4.9.2011 16:33) reagovat
Kvasinky ovoce nemusi, tem staci cukr. Ale trochu bych se bal ze ve vysledku nebudou jen neskodne alkoholy.

Obrázek 'how to - cider' Obrázek 'how to - cider' (wdolekRP (4.9.2011 16:29) reagovat
pozor! navod pro amiky, u nas neni po jablku v nejlevnejsim jablecnym dzusu ani stopy - a Ecka asi jen tak nezkvasi |-)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...