Ta stupnice se jmenuje Scovilleho stupnice (SHU). Hodnotu pálivosti lze stanovit naprosto přesně, jenom výrobci nemají zájem. Výsledek je ten, že si člověk koupí feferonky, které jsou skoro sladké. A pak si koupí papriku na lečo (žádná zmínka o pálivosti) a to je na vyhození. Ještě mám v mrazáku pár těchto paprik nakrájených na kostičky, pro normální pálivé lečo stačí ke sladké paprice přihodit pár těchto kousků.
Nj, měla by se na to začít používat nějaká stupnice nebo uvádět BTU, jinak je to označení "extrapálivé" a podobně jen marketingový žvást.
To co se běžně prodává v obchodech není nikdy moc silné, ale zažil jsem nedávno výjimku. Koupil jsem si v Intersparu wasabi pastu v tubě, která byla tak silná, až byla nepoužitelná. Snesu hodně, ale tuhle pastu jsem vyhodil.
vcera som si kupil extremne palivu chilli omacku vitana, paliva teda skoro vobec neni
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči.
Více...