ČasProBydlení  |  MyMuži  |  MotorGuru  |  TechSvět  |  Pravda24  |  HobbyDeník  |  ČasProŽeny  |  NeposlušnéTlapky  |  VipShow  |  ByznysDeník

Nalezeno 17265 videí.
   Úžasná přednáška o energii (ArgentRP (1.2.2023)
+ x !  Známka: 1Váha: malá   
 
 
 
 
 <<  YT  >>   
Ghostrider po 20 letech stále žije (Argent) - Známka: 3, váha: malá Mapa kterou znají lidi poslepu l... (Argent) - Známka: 4, váha: malá 1984 je tady, soukromý velký bra... (H2SO5) - Známka: 2, váha: malá Úžasná přednáška o energii (Argent) - Známka: 1, váha: malá zvířátka :-)  (ja) - Známka: 1, váha: malá Budoucnost je Dneska - Ruska Tec... (Jožo_Vlastenec) - Známka: 4, váha: malá Milé děti (Georgethebest) - Známka: 2, váha: střední


Komentáře (20) Komentovat Nezobrazovat

Úžasná přednáška o energii (Nerrg) (7.2.2023 9:26)
Gretenismus: Líbí se mi návrh na PVO Lipno - Dunaj. https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/precerpavaci-vodni-elektrarna-lipno-dunaj.A150109_2129705_budejovice-zpravy_jkr V Německu mají uměle propojené velké řeky a ty kanály mají běžně přes sto km. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_canals_in_Germany Např. Dunaj - Rýn (Rhein-Main-Donau-Kanal) máme kousek za hranicemi.

Úžasná přednáška o energii (Gretenismus) (4.2.2023 2:52)
O tom, co je a co není green", se nerozhoduje na Roumigu. Jádro je zkrátka ideologicky nepřijatelné. A na velké přečerpávačky jsou nutné vhodné lokality s velký převýšením atd. Otázka je, kolik jich máme. Mimochodem Velké stráně byly svého času v nemilosti ekoteroristů. Kolísání hladin v těch umělých nádržích údajně vadí vodním živočichů, kteří se do těch nádrží nastěhovali a spokojeně si v nich vegetují.

Úžasná přednáška o energii (Najdi rozdíl mezi libtardem a lidtardem neboli mezi pseudodemokratem neliberálním a nelidovým) (4.2.2023 2:50)
Karlax2 psal, že pro obnovitelné a green zdroje nejsou vyzkoumané potřebné technologie. Na to jsi ty reagoval "Ale jsou". Tudíž jsem logicky předpokládal, že je debata o obnovitelných a green zdrojích.

Úžasná přednáška o energii (mrkevRP (4.2.2023 2:31)
@Gretenismus Nepíšu. Jádro je "green" zdroj, akorát se tak neoznačuje. Přečerpávačky taky, akorát se místo přečerpávaček s životností století plánují stavět baterky. Celé je to o tom, že se vždycky někdo rozhodne co bude dotovat a to se potom jede, nehledě na poměr cena/výkon, efektivitu a reálnou prospěšnost takového řešení.

Úžasná přednáška o energii (Gretenismus) (4.2.2023 1:16)
mrkev: S tímto by se dalo s nějakými výhradami souhlasit. Jenže to píšeš o něčem úplně jiném. Karlax2 psal o technologiích obnovitelných a green zdrojů.

Úžasná přednáška o energii (mrkevRP (3.2.2023 20:41)
@Gretenismus To si mě vůbec nepochopil. Rapidně snížit spotřebu by se dalo např. lepší izolací baráků, převedením většiny nákladní dopravy na koleje, zvětšením podílu jádra v mixu (celoevropsky), výstavbou sítě přečerpávaček, instalací solárů jen tam, kde to skutečně dává smysl, lepším řízením dopravy, přesunem dálkové dopravy na koleje, atd. Většinu z toho lidi nechcou, protože to není pohodlné.

Úžasná přednáška o energii (Gretenismus) (3.2.2023 8:47)
mrkev: A konkrétně které "zelené" technologie jsou reálně a smysluplně schopné skutečně nahradit všechny "nezelené" technologie?

Úžasná přednáška o energii (mrkevRP (3.2.2023 2:43)
@Karlax2 Ale jsou, akorát je z jiných důvodů nejsme ochotní implementovat.

Úžasná přednáška o energii (mrkevRP (3.2.2023 2:42)
Nějak jsem si nevšiml, že by tam padlo něco nového. Navíc mám pocit, že kdyby tam něco nového padlo, tak to přes to drmolení ani člověk nechytí.

Úžasná přednáška o energii (Gretenismus) (2.2.2023 17:56)
Navíc ropa, plyn a uhlí se nepoužívají jen a pouze jako zdroj energie, ale i jako suroviny. Z ropy se vyrábějí např. plasty, z plynu hnojiva atd.

Úžasná přednáška o energii (Prawda . . . ) (2.2.2023 14:56)
@adams: Možná ses na to video nedíval, ale jak jsem psal. Výstavba a provoz větrné elektrárny je v podstatě reklama na fosilní paliva. Běžní lidé vůbec neuvažují nad tím, co všechno se z/za použití fosilních paliv vyrábí. Řešíme pořád dokola elektřinu a dopravu, ale nikdo se nepozastavuje nad produkcí hnojiv, cementu, ocele/kovů, plastů, dokonce léků ...Vymysli, jak nahradit fosilní paliva v těchto odvětvích, a pak až bude dávat smysl řešit výrobu elektrické energie.

Úžasná přednáška o energii (VFRiRP (2.2.2023 13:40)
Smil Flek z Nohavic

Úžasná přednáška o energii (Tiktak) (2.2.2023 13:22)
Tak zrovna u oceánských lodí nemusí být baterie limitujícím faktorem. Mořská voda je vodivá, takže proč ji neudržovat na populárních trasách pod napětím pár tisíc voltů? :-D (Jinak, seriózněji, v tomto ohledu se mi líbil nápad částečného návratu k plachtám.)

Úžasná přednáška o energii (Gretenismus) (2.2.2023 13:20)
Problém je, že jediné spolehlivé zdroje zelené energie jsou vodní elektrárny. Jenže na to je nutné mít dostatek vhodných toků. Což má v Evropě jen Rakousko a Norsko. Kompletní přechod na Občasné Zdroje Energie jako jsou panýlky a větrníčky by vyžadoval astronomickou kapacitu akumulace (tu nemáme a v dohledné době mít nebudeme) nebo kompletní změnu způsobu odběru energie. Například by se ve fabrikách atd. vyrábělo jen od jara do podzimu a jen během slunečních větrných dní.

Úžasná přednáška o energii (Karlax2) (2.2.2023 11:06)
Tah na obnovitelné a green zdroje není v konečném důsledku špatný, ale je nutné si přiznat, že aktuálně nejsou vyzkoumané potřebné technologie, a tak by zapojení obnovitelných a green zdrojů neměla být prioritní politika, maximálně sekundární.

další...


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...