VipShow  |  MyMuži  |  Pravda24  |  NeposlušnéTlapky  |  TechSvět  |  ByznysDeník  |  ČasProBydlení  |  MotorGuru  |  HobbyDeník  |  ČasProŽeny

Přispívat do fóra mohou pouze pravidelní uživatelé Roumingu.

Zobrazení je omezeno na jedno vlákno! Vrátit se k zobrazení všech vláken.

 

re: re: Dnešní ženy (PaulZyRP (18.8.2014 10:29)
Šwester... :-D
 
re: Dnešní ženy (kozlozlordikRP (18.8.2014 10:23)
Kapilára za 20 let: [odkaz]
 
re: Dnešní ženy (mikeRP (18.8.2014 0:07)
Když tu mluvíte o žrádle jsem si vzpomněl na buchtičky s krémem s rumem. Bez rumu to má takovou divnou nijakou chuť, nejlepší je, že i když toho rumu dáte trochu více tak si nikdo nestěžuje. :D
 
re: Dnešní ženy (mop123RP (17.8.2014 23:53)
A co teprv vošouchy.. o těch pražáci ani neví :-D
 
re: re: Dnešní ženy (PaulZyRP (17.8.2014 23:39)
oksd: proto jsem psal do závorky patenty. Na Slovácku se to dá občas koupit i normálně v obchodě (třeba v Jednotě v chlazeném úseku). Přesněji by asi bylo bramborová palačinka. Nevím přesně, co se tam všechno dává (určitě brambory a mouka). Smaží se to jako palačinka, strašně se to připaluje, ale je to šíleně dobré. S makem a máslem lepší než palačinky. Jak říká kapilára, tak se ještě maže povidlama. Jeden z názvů jsou patenty, ale třeba na Valašsku tomu říkají jinak.
EDIT: PaulZy - 17.08.2014 23:44:33
 
re: re: re: re: Dnešní ženy (YetyRP (17.8.2014 23:06)
Bramborák se smaží na oleji
 
re: re: re: Dnešní ženy (kapiláraRP (17.8.2014 23:05)
Bramborova placka se maze povidlama
 
re: re: Dnešní ženy (DCRP (17.8.2014 23:01)
Řekl bych, že tam není majoránka a česnek.
 
re: Dnešní ženy (oksd) (17.8.2014 23:00)
Paulzy: jaky je rozdil mezi bramborakem a bramborovym plackem? Ja to mel vzdycky jako jednu a tu stejnou vec :D
 
re: re: re: Dnešní ženy (MilaneseRP (17.8.2014 22:50)
Kotlety na hrasku, rikate? :o)
 
re: re: re: Dnešní ženy (ColomboRP (17.8.2014 22:47)
mrkvové rohlíčky, ňam.

maso na hrášku s mrkví, pěkně hrášek a mrkev na másle, do sladka, ňam...

Btw. já si koupím nějaké vepřové stejky či co, opepřím, osolím a naložím do hořčice (jsou pak krásně měkoučké).
Pak si podusím mrkev na nudličky mrkev, jebnu na to jedno to maso, přidám papriku, cibuli a na chvíli podusím. K tomu americké brambory (na pečícím papíru se nepřipékají, bez oleje). Cenově je to levné, hromada zeleniny, která se dělá na tom kousku masa, takže je tím masem cítit. Mrkev je levná, brambory taky. Semtam je drahá jen ta cibule a paprika.
 
re: re: Dnešní ženy (kapiláraRP (17.8.2014 22:40)
Paulos, ale tady se bavi "dnesni zeny" :o)
Hahaaa, maso na mrkvi, bramborky a hrasecek bude zitra.
EDIT: kapilára - 17.08.2014 22:41:58
 
re: Dnešní ženy (MilaneseRP (17.8.2014 22:39)
Ano, protoze cukrovi jime proto, abychom byli zdravi. Fuck logic :-)

A kdyz tam dame vlakninu, tak toho muzeme snist vic. Takze vysledny efekt je neutralni az negativni -> tucna pica zere "zdrave" nezdrave veci :o)
 
re: re: re: re: Dnešní ženy (PaulosRP (17.8.2014 22:39)
dnešní ženy a vlastně se tu bavíme o jídle, zajímavé :D
 
re: re: re: Dnešní ženy (kapiláraRP (17.8.2014 22:37)
Tak ovocem sladim normalne, ale mrkev proste ne. Mrkev mam zafixovanou k masu.
 
re: re: Dnešní ženy (DCRP (17.8.2014 22:35)
"Přisladit můžete také pomocí "alternativních" zdrojů, dobré je například sušené ovoce, které navíc obsahuje vlákninu, minerály a vitaminy. Zkuste najít recepty s mrkví, i ta se může do některého pečiva či cukroví využít místo cukru. Používejte také banán, fíky, jablka. Když do cukroví "vpašujete" vlákninu, bude alespoň o něco zdravější."
 
re: Dnešní ženy (hadeja) (17.8.2014 22:33)
mrkev v gulasi, manža si čvachtal ale co na to mimisek to nevim
 
re: re: re: re: re: re: re: re: re: re: re: re: Dnešní ženy (DCRP (17.8.2014 22:31)
Kterej blb ten recept vymyslel? To je snad kandovaná cuketa, ne? =)
 
re: re: re: re: re: re: re: re: re: re: re: Dnešní ženy (kapiláraRP (17.8.2014 22:26)
Ja nejak nefandim "sekani" receptu ani cukete ala ananas atd.
 
re: re: re: re: re: re: re: re: re: re: Dnešní ženy (DCRP (17.8.2014 22:23)
Mrkev se používá místo cukru. Když přidáš do těsta na bábovku mrkev místo cukru, máš to zdravější variantu. Může se ti to zdát divný, ale funguje to.
 
re: re: Dnešní ženy (PaulZyRP (17.8.2014 22:20)
Já teda mrkev v guláši zažil aj tu klobásu, i když jsem si říkal, jestli se nepletu. Samozřejmě bych to vařil v papiňáku, pokud bych mohl. A s těmi ingrediencemi mi to je jasné, ale zas je kravina třeba lečo bez vajíčka.
EDIT: PaulZy - 17.08.2014 22:23:10
 
re: Dnešní ženy (šíbaRP (17.8.2014 22:16)
PaulZy: nejjednodušší guláš je ze sádla, cibule, masa, koření (pepř, kmín, majoránka, paprika, sůl) a vody. Základ každýho jídla je necpát do něj zbytečný ingredience navíc. U guláše speciálně je dobré si počkat - takže vařit třeba 5 hodin (pokud nemáš tlakový hrnec). Je to těžké?
 
re: re: re: re: re: re: re: re: re: Dnešní ženy (kapiláraRP (17.8.2014 22:16)
Mrkev v gulasu? Prestante chodit na ten mimibazar, dokud je cas =)
 
re: re: re: re: re: re: re: re: re: Dnešní ženy (ColomboRP (17.8.2014 22:13)
Já si taky každý den oblečení neperu a nežehlím.
 
re: re: re: re: re: re: re: re: Dnešní ženy (PaulZyRP (17.8.2014 22:13)
nebo ruku :o)
 
re: re: re: re: re: re: re: Dnešní ženy (SatrifRP (17.8.2014 22:05)
Colombo: mít nohy v teplé vodě je taky fajn pocit, ale lavor si pod stůl každý den nedávám.
 
re: re: re: re: re: re: Dnešní ženy (ColomboRP (17.8.2014 22:02)
DC:

Tak to si asi ještě neměl na sobě čerstvě vyprané a vyžehlené (ještě voňavé a teplé) oblečení z dobrého materiálu na čisté kůži. Strašně fajn pocit.
 
re: re: re: re: re: Dnešní ženy (DCRP (17.8.2014 22:00)
žehlení je k ničemu, ono se to na těle narovná :o)

Jinak stačí mit základní povědomí o surovinách a koření a můžeš udělat defakto cokoliv. Vyšší level jsou vychytávky typu muškátový oříšek, citronová kůra, apod. :-)


PaulZy: Počkej, zapomněl jsi na majoránku :-O
 
re: re: re: re: re: Dnešní ženy (ColomboRP (17.8.2014 21:52)
Tortilly:
4 hrnky hladké mouky
půl hrnku hery (tedy asi půlka hery -- rostlinného tuku, olej moc nefunguje)
tak hrnek vody (hrnek -- 250 ml)
něco prášku do pečiva (prý osmina lžičky)
něco soli

rozmíchat heru s moukou (a solí a prášku do pečiva), pak pomalu za stálého míchání přidávat vodu, aby těsto bylo dostatečně pevné (hodně tuhé)

udělat 16 stejně velkých kuliček, rozválet a na suché pánvi. Jsou super!

Náplň pak podle chuti.
 
re: re: re: re: Dnešní ženy (PaulZyRP (17.8.2014 21:48)
Kdyby tě vaření bavilo, tak guláš dáš aj bez receptu. Však co se do toho dává? Erteple, maso, nakrájená klobása, cibula, česnek, pepř, sůl, sladká paprika, mrkva? A hodinu, dvě vařit? Možná chuť bude trochu mimo, ale poživatelné to bude. Je fakt, že nejbližší gulášu jsem vařil tak lečo. Hodinu na elektrické plotně, měl jsem toho aj na večeři, ale trefil jsem to bez receptu. Znám spoustu jídel, co se dají připravit rychleji a s menší námahou (přírodní řízek / steak, kuřecí čtvrtky, obíračky, bramboráky, bramborové placky (patenty), tvarohové placky (tvarožniky), pelmeně, pirohy, "Čína"...).

Přesto by mě vadilo, kdyby ženská neuměla vařit. Ale to je tak na okraj. :) Mě zase štvou věci kolem prádla, ale dokážu se zařídit.
 
 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...