VipShow  |  HobbyDeník  |  NeposlušnéTlapky  |  ČasProBydlení  |  TechSvět  |  Pravda24  |  ČasProŽeny  |  MotorGuru  |  ByznysDeník  |  MyMuži



Kvalitni salam 25.03.2011 
Obrázek Kvalitni salam
lepsi to nebude    MluvisZCestyCype PoopBreaks 15rek DiagnozaRoumenisty EscapingToxicWorkCulture
Komentáře (18) Komentovat Nezobrazovat

Kvalitni_salam.JPG (SlavaRP (27.3.2011 14:50)
Jak říkám, takto je to špatně. Pokud se jedná o % před zpracováním má to tam být napsáno. Například: Výrobek obsahuje 90% masa (80% vepřové, 20% hovězí). Nebo: výrobek obsahuje 70% vepřového a 15% hovězího masa. Nebo: Na 100g výrobku bylo použito 85g vepřového masa, 35g hovězího masa, atd... Takto to vychází že si nekupujete jeden výrobek ale cca 1,4 výrobku což je trollovina. 8-)

Kvalitni_salam.JPG (DarkMirius) (26.3.2011 17:27)
Procenta masa jsou uvedeny před zpracováním, např. z 160g masa + ostatní soli a koření = 100g salámu.

Kvalitni_salam.JPG (M.A.R.ORP (26.3.2011 3:15)
To že ze 100% rajcat se dostanete 50% kecupu je normalni vzhledem k tomu, že se vyvaří voda při pasterizaci, ale rad bych si koupil salam ze 170% masa, to bych ho sežral a v břiše by nabyl o dalších 70 procent víc než sem snědl :-D

Kvalitni_salam.JPG (Venca.TekkRP (25.3.2011 22:45)
dobrou chuť :-P

Kvalitni_salam.JPG (SlavaRP (25.3.2011 21:36)
Složení uzeniny je napsáno špatně. Do kečupu je 118 % rajčat je pořád málo, proto tam pak je halda zahušťovadel a náhražek. Na kvalitní kečup je potřeba alespoň 250% rajčat, pak je kečup opravdu chutný :-)

Kvalitni_salam.JPG (OptieXori) (25.3.2011 20:34)
Někdo je tady kretén. Rozhodující otázka: je procentuální složení na obalu na fotce v pořádku? IMHO je to špatně..

Kvalitni_salam.JPG (ffffffuuuu) (25.3.2011 20:28)
Koukám že asi nikdo z vás nemá přítelkyni či manželku a ani neumí ani vařit. Dělali jste třeba marmeládu? Co myslíte, kolik kg ovoce potřebujete na kilogram marmelády? Zkoušeli jste se někdy dívat např. na složení kečupu Heinz? Taky vám dávají rajčata dohromady 118%

Kvalitni_salam.JPG (brkRP (25.3.2011 18:45)
Tak zní to trošku divně. Typicky tam to přesné množství nepíšou vůbec, nebo píšou něco jako na 100g výrobku bylo použilo 85g vepřového, 35g hovězího, ...

Kvalitni_salam.JPG (Opravdu?) (25.3.2011 18:13)
50 promile čeho? Toho tuku? To asi ne Tome :-D .. je to tečka

Kvalitni_salam.JPG (Tom) (25.3.2011 17:15)
Tak predne neni tam 50%, ale 50 promile ... bohuzel i tak mi vychazi 120% masa ... nehlede na zbytek.

Kvalitni_salam.JPG (MipiRP (25.3.2011 17:00)
Jendajenda ty procenta jsou z toho výrobku a je jedno kolik važí a nebo jetli to je syrove nebo zpracovane pokud tam je maso 80% tak ten výrobek jako finální verze obsahuje 80% masa

Kvalitni_salam.JPG (jendajenda) (25.3.2011 16:56)
trosku si to pletete. Ty procenta se berou ze suroveho masa. Pri priprave salamu se pak voda, ktera je normalne v mase, odstrani/vysusi. Tuk je samozrejme v mase.

Kvalitni_salam.JPG (DCRP (25.3.2011 16:43)
Nezapomeň ještě na povolenou zápornou odchylku -10% :D

Kvalitni_salam.JPG (RoumenR (25.3.2011 16:41)
80g je 173%. Kolik gramu salamu je 100%?

Kvalitni_salam.JPG (Dr.WizaRP (25.3.2011 16:36)
a proc to neni v mase kdyz je to z masa ? :-D :-D

další...












Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...