ČasProBydlení  |  HobbyDeník  |  VipShow  |  ČasProŽeny  |  NeposlušnéTlapky  |  MyMuži  |  MotorGuru  |  ByznysDeník  |  TechSvět  |  Pravda24

Nalezeno 17291 videí.
   Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (IngressRP (12.12.2021)
+ x !  Známka: 4Váha: malá   
 
 
 
 
 <<  YT  >>   
Bear cub attacks inflatable deer (strikerliker) - Známka: 3, váha: žádná Liquid Piston Rotary Engine (dwander) - Známka: 1, váha: malá 60% of Iceland&#039;s (2016) &#0... (pikCu) - Známka: 1, váha: malá Život s vodíkem. Horší než jste ... (Ingress) - Známka: 4, váha: malá Oucher (Roumen) - Známka: 3, váha: malá Pro někoho zábava, pro někoho smrt. (Mr. Q) - Známka: 1, váha: malá Death Beauty (Z.A.B.) - Známka: 3, váha: žádná


Komentáře (25) Komentovat Nezobrazovat

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (al5249RP (13.12.2021 22:58)
Jelikoz neexistuje volny trh, ale ceny jsou z velke casti dany vysi dotaci a dani, tak nutne nemusi platit, ze vodik, do ktereho energii musis nalit vyjde levneji nez benzin. V tuto chvili se navic vodik jeste nema az tak strasnou energetickou nevyhodu, protoze se vetsinou nevyrabi "zelene". Jinak i na volnem trhu by mohla nastat situace, ze vodik nebude mnohem drazsi nez benzin, zalezi na tom, jak draze tezis ropu a zda ji je nedostatek nebo nadbytek a jak draze dokazes vyrabet elektrinu.

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (s-hole) (13.12.2021 22:28)
no v prvom rade porovnavat benzin a vodik je iny sport. pre vznik chem.vazieb v benzine sa postaralo slniecko a rastliny/zivocichy dost davno pred nami na rozdiel od vodiku, do ktoreho je potebne energiu najskor uskladnit aby sa dala ziskat.je to vzdy min. o 50% nevyhodnejsie. ceny tychto procesov su ekonomicke picoviny...

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (al5249RP (13.12.2021 21:32)
44, me benzin za poslednich 5 let vychazi prumerne na 10,56/100, jeho vodik na 11,13, to by nebylo tak zle (otazka je za kolik by byl vodik komercne, zatim je to dotovana zalezitost), benzin behem nasledujicich 15 let pravdepodobne vyrazne podrazi, takze tam casem nemusi byt zadny zasadni cenovy sok.

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (al5249RP (13.12.2021 21:27)
Myslim hypoteticke budouci samozrejme. Ono, i kdyby na vodik presla "jen" nakladni doprava, tak bude potreba neco lepsiho nez to, co je k disposici dnes a samozrejme i sit bude treba hustejsi a spolehlivejsi. Ono u bateriovych elektromobilu jsou udavane casy, jako dobijete za 20-30 minut take jen reklamni plky, nejde jen o frontu, ale i o schopnost dobijet vicero BEV plnym proudem a kalkulaci tech casu v pripade dobijeni jen do x % za idealni teploty a pod.

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (MemRP (13.12.2021 18:45)
"pokud existuji a funguji plnici stanice) mnohem rychlejsi nez dobiti baterii" A to myslíš nějaké hypotetické stanice, ne ty současné, jo? Vždyť jsem to už popisoval a je to dokonce i na videu, že na těch 350–700 atmosfér se to tlakuje do menší mezinádrže, takže si počkáš, pokud jsi další v řadě. A to jsem psal taky, můžeš si najít videa, jak auta stojí hodinu u čerpačky na vodík, jak se to tlakuje pro každého. Těch 5 minut je reklamní plk, když přijedeš sám k už natlakované stanici.

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (44) (13.12.2021 18:42)
Já tedy nevím... Chlápek vyplázl 54eur za 5.7kg vodíku, na který reálně ujel asi 485 km. To je dost bída, ne?

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (Pirkusonst) (13.12.2021 18:35)
Zakladny problem v EU je ten ze VW sa rozhodol plne elektrifikovat a investicia je tak velka ze sa elektrika tlavi dopredu. Ak by v horizonte rokov musel znovu menit technologiu na vodik tak by skrachoval a to je deal preco sa u nas vodik strasne pomalicky presadzuje a aj bude. Nic viac nic menej.

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (al5249RP (13.12.2021 18:30)
Meme, zakladni rozdil je v dobijeni, doplnit nadrz vodiku je (teoreticky, pokud existuji a funguji plnici stanice) mnohem rychlejsi nez dobiti baterii. Jinak pro me je to samozrejme ciste akademicka debata, nevim, zda se konce aut doziji a o tom, co uspeje, budou rozhodovat jini a to jak z pohledu politickeho, tak z pohledu zakaznickeho. Nepredpokladam, ze budu patrit mezi tech par hornich procent, co si budou moci dovolit individualni mobilitu i pote, co skonci auta na fosilni paliva. ...

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (Ehuybdhxjnd) (13.12.2021 14:04)
Antonym: to je pravda, ale neni treba elektrifikovat poradnyma kabelama kazdyho joudu z horni dolni. Vodik rozvezes stejne jako benzin na benzinky a nic dalsiho se stavet nemusi. Az na plnicky, ale to by jsi delal i u elektriny.

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (antonymRP (13.12.2021 10:04)
@sadfghdshfd: moc te nechapu. Myslel jsem, ze na ziskani vodiku a jeho nasledne zkapalneni je potreba taky hromada elektriny

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (Nerrg) (13.12.2021 9:38)
Mám za to, že na elektrifikaci automobilismu v celém světě není dost surovin na baterie. Na elektrifikaci náklaďáků pro dlouhé trasy nemáme dost lehké baterie - buď budou dobíjet co chvíli nebo uvezou o desítky procent méně nákladu. Podle mě to vidí globální Toyota a zkoumá. Automobilky z EU si vystačí s elektrikou a stávajícími spalováky pro výrazně menšinové trhy (VW nebude vyvíjet vodík pro Indii). Proto EU příliš netlačí vodík, podporovala by akorát Japonce.

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (sadfghdshfd) (13.12.2021 9:24)
Uz vas vsechny vidim, vy bateriovy nadsenci, az si budete rvat vlasy z ceny elektriny :-D Az vetsina lidi presedla na elekto auta s bateriemi, kde asi tak vsihcni budou nabijet? Co infrastrukura pro nabijeci stanice? Nedejboze vystavba novych elektraren? Kdo si myslite, ze to zaplati? To bude teprve parad! :o) Narozdil od vodiku je baterie predurcena ke chcipnuti ;-)

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (MemRP (13.12.2021 8:41)
„vodikova auta jsou mnohem praktictejsi nez bateriova“ Můžeš rozvést v čem? V tom, že budeme plýtvat 3× víc energie? Že to z toho důvodu bude vždycky dražší než nabíjení akumulátoru přímo? Že na vodíkových čerpacích stanicích budeš dlouho čekat (viz videa s hodinovými frontami ve světě), než se to zase natlakuje na těch 350–700 atmosfér v mezinádrži, aby pak mohl slavnostně 5 minut čerpat další? Nebo ta praktičtější smrt? Když to nebouchne a pojistný ventil to stihne otevřít, tak x-metrový plamen.

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (izakRP (12.12.2021 21:18)
ja ale chci co2 ve zvdychu, chci tam metan ... a chci planetu o 5 stupnu tepklejsi ... co prot o muzu udelat ?

Život s vodíkem. Horší než jste čekali. (hehehehehe) (12.12.2021 20:58)
A vodik musite vyrobit a zkapalnit, to taky s moc dobrou ucinnosti nefunguje. A proto je baterkove auto mnohem ucinnejsi. Ale pro lokomotivy nebo tezke dulni stroje se baterie az tak nehodi, takze vodik pro tezke veci, pro lehke baterky.

další...


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...